lauantai 16. toukokuuta 2015

Haaste: suosikkini lastenvaatemerkeissä!

Yhteenkasvettu-blogin Emmi haastoi kaikki lastenvaatteita ostelevat mukaan kertomaan lastenvaatesuosikeista.

Suora lainaus postauksesta:
"Haasteen säännöt ovat seuraavat: Jos sinun pitäisi valita yksi ainut lastenvaatemerkki, mihin pukisit lapsesi niin mikä se olisi? Ota lapsestasi kuva kyseisen merkin vaatteissa ja kirjoita postaus perusteluineen."

Tämä on siinä mielessä vähän huono haastis minulle, koska ostan tosi paljon vaatteita kirppareilta. Sieltä ostetaan sitten sellaista hyväkuntoista, mitä sattuu löytymään. Olen kuitenkin tykästynyt kovasti Lindexin ja Kapphalin lastenvaatteisiin. Mietin alkuun, että kumpi on suosikkini, mutta päädyin Lindexiin sillä perusteella, että lastenvaatesuosikkini tulee sieltä! Varmasti jos rahaa olisi, niin saattaisin ostella vaatteita joistakin hintavammista kaupoista, mutta toisaalta olen tosi tyytyväinen myös Lindexin valikoimaan.

Tässä Lindexin vaatteissa! (no okei, sukat on kyllä mallia name it :D)
Kuvassa näkyvä kokonaisuus on meillä tosi tykätty. Body on itseasiassa kirpparilta, mutta on tosi hyväkuntoisena pysynyt vaikka meilläkin on paljon pidetty ja pesty. Nyt alkaa ikävä kyllä jäämään lyhyeksi pitkäselkäiselle neidille. Muuten Lindexin bodyt on hyvän mallisia tuolle pitkälle ja hoikalle likalle, jotkut on todella suuria hartioista, mutta näissä ei ole sitä ongelmaa.

Housut on "ota 3, maksa 2" -kampanjasta ja aivan suosikkejani. Menin varta vasten ostamaan niitä lisää isommassa koossa, kun ostin yhdet kokeiluun koossa 68. Piti sitten mennä 74 ostamaan tuo kolmen setti. Ovat ihanan pehmosia ja istuu hyvin vaikka justiinsa tossa kuvassa jotenkin kummallisesti likka on saanut ne mutkalle. Plussaa siitä, että nuo resorin narut eivät oikeasti kiristä, vaan ovat vaan ulkonäköseikka. Sellaiset housut ovat hankalia, joissa tarvii kiristää tuolla narulla, kun se naru ei yleensä jousta ja sitten se vyötärö kiristää esim. istuessa. Lindexiltä on myös muut suosikkihousut: legginssit on siellä parhaalla leikkauksella!

Tykkään sellaisista hempeistä ja tyttömäisistä vaatteista. Toisaalta kaipaan myös väriä ja yleensä joko body tai housut ovat värikkäämmät tai tummemmat. Kotona tosin ei välttämättä olla niin tarkkoja ja laitetaan päälle vähän lepsummin yhdistellen. Vaikeaa tosiaan oli myös pukea yhden merkin vaatteisiin lasta, koska tosiaan iso osa vaatteista on kirpparilta ja tämän hetken bodysuosikit on Name it -merkkiä. Ja meidän suosikkimekko on myös ostettu Name it:n liikkeestä. Se on ostettu ristiäisiin (kokoa 68) ja silloin se oli iso ja nyt se alkaa jäämään pieneksi ja mua harmittaa ihan sikana. Täytyy yrittää löytää jostain facebook-kirpparilta vaikka uusi. Se on siis tyyliä farkkuliivimekko, mutta kangas on oikeasti tosi pehmeää, joustavaa ja miellyttävää.

Myös Kapphalista löytyy suosikkeja. Tämä ohut collegetakki löydettiin joulun jälkeen alennusmyynnistä ja tätä on siitä asti pidetty ahkerasti niin vaunupäikkäreillä kuin jäähallissakin.
En siis laita mahdottomia summia neidin vaatteisiin, mutta kyllä niitä silti on kertynyt ja joitakin vaatteita ei ehditty edes käyttää monta kertaa. Ja sitten löydän muutaman suosikin ja niitä tulee pidettyä tosi paljon. Kirppareita on ihana kierrellä, koska koskaan ei tiedä millasia aarteita tulee vastaan. Usein sellasia vaatekappaleita, ettei muuten olisi tajunnutkaan kuinka kiva sellainen on. 

Facebookin kirpparit on näppäriä, jos hakee jotakin tiettyä vaatetta ja tietää mitä haluaa! Löysin esim. neidille tosi hyvän Reimatecin haalarin, tuon mitä meillä noissa kuvissa on vilahdellut. Maksoin siitä muistaakseni 10 euroa ja välttää todellakin tuolla natiaisella, kun möyryää menemään. Tietty ulkovaatteissa on tosi hyviä ominaisuuksia ja niihin täytyy ehkä alkaa sitten varmaan vähän perehtymään, kun likka kasvaa. Tuokin haalari on vähän jo kulunut, mutta ei sitä edes huomaa, jos ei tarkkaan syynäile. Eli olen tosi iloinen, että löytyi noin edullinen vk-haalari.

Nyt murkinaa nenän eteen! Likka simahti ja rauhallinen ilta tiedossa, mies on kalareissussa! Viime yö oltiin mummulassa ja tänään käännyttiin mökillä. Oli muuten pirun kylmä! Hrrrr....

5 kommenttia:

  1. Munkin suosikki lastenvaatteet on Lindexiltä! Ja hassua, Sä kirjoitit että ne on hyvänmallisia teidän pitkälle ja hoikalle tytölle, musta ne on just hyviä meidän lyhyelle ja pyöreälle. :D Eli taitaa kyllä olla aika monikäyttöisiä nuo Lindexin vaatteet ja mä tykkään, kun ne venyy ja on ihanan pehmeitä. :) Ihana tuo asukokonaisuus kuvassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Ehkä mää olen sitten osannut valikoida sieltä niitä pitkälle ja hoikalle soveltuvia ihan huomaamatta ja sinä lyhyelle ja pyöreälle. :D Mutta tosiaan tuo joustavuus ja pehmeys on niissä kyllä parasta.

      Poista
  2. Kivaa, kun lähdit mukaan :) Lindexistä löytyy kyllä paljon hyviä lastenvaatteita!

    VastaaPoista
  3. Meillä ei taida ihan hirveesti olla Lindexin lastenvaatteita, mutta se body jonka sulta sain oli kyllä älyttömän hyvälaatunen! Sitä käytettiin ja pestiin vaikka kuinka ja silti se säily tosi hyvänä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli tykätty ja pysy silti hyvänä! Mulla kyllä on monesta Lindexin vaatteesta tällainen kokemus. :)

      Poista